В „Парадигма“ през януари и няколко думи за Панаира на книгата

Публикувана на: 16.01.2018
 
След динамичния месец декември и суматохата около Панаира на книгата вече сме в привидно по-спокойните от издателска гледна точка дни на януари. На Панаира на книгата имаше голям интерес към най-новото ни заглавие – двуезичното издание „Джовани Киаромани и неговото пътуване от Виена до Бурса през 1659 г./ Giovanni Chiaromanni e il suo viaggio da Vienna a Bursa fatto l’anno 1659“. Това издание беше промотирано и на щанда на Италианския културен институт, където се състоя разговор за книгата с преводачката Пенка Данова. Читателското внимание беше насочено съм разнородни заглавия и теми, предвид и разнородната аудитория, към която за насочени нашите издания.За края на месец януари е предвидено представянето на книгата „За химерата, наречена „колективна сигурност“ от Благовест Георгиев. Премиерата ще бъде на 26 януари (петък) 17.00 ч. в зала 2 на Ректората на Софийския университет. Събитието ще бъде моделирано от доц. д-р Йордан Дойков.
 
 


 След динамичния месец декември и суматохата около Панаира на книгата вече сме в привидно по-спокойните от издателска гледна точка дни на януари. На Панаира на книгата имаше голям интерес към най-новото ни заглавие – двуезичното издание „Джовани Киаромани и неговото пътуване от Виена до Бурса през 1659 г./ Giovanni Chiaromanni e il suo viaggio da Vienna a Bursa fatto l’anno 1659“. Това издание беше промотирано и на щанда на Италианския културен институт, където се състоя разговор за книгата с преводачката Пенка Данова. Читателското внимание беше насочено съм разнородни заглавия и теми, предвид и разнородната аудитория, към която за насочени нашите издания. Още някои от заглавия, към които беше проявен голям интерес, са романът „Пътят към Тива“ от Яница Радева, изследването  „Митологичен прочит на „Травиата“ от Джузепе Верди” от Иван Драгоев, „Водно-електролитна и киселинно-алкална обмяна” от Васил Василев и Дочка Цонева, „Увод в общото езикознание“ от Живко Бояджиев, „Средновековна България и нейните съседи“ от Петър Ангелов, както и изключително внимание имаше към списание Homo Bohemicus.  
През януари продължаваме нашата работа по двутомния учебник по онкология, който очакваме за излезе през месец февруари. Готвим също и „Чешки приноси в култулно-историческото наследство на България 1878 – 1940” от Валентина Върбанова и сборника „Гласовете на българския диаболизъм“, а също така и "Българският архитектурен комплекс на Златния рог“ от Благовеста Иванова. Очаквайте също и  „Песни за св. Йоан Владимир. Изследване и издание на словесната традиция за свети Йоан Владимир” от Венета Савова и сборника „П. П. Славейков, д-р Кръстев, Ст. Михайловски. Литература и социален опит”.
Също  така за края на месец януари е предвидено представянето на книгата „За химерата, наречена „колективна сигурност“ от Благовест Георгиев. Премиерата ще бъде на 26 януари (петък) 17.00 ч. в зала 2 на Ректората на Софийския университет. Събитието ще бъде моделирано от доц. д-р Йордан Дойков.