Покана за премиера на сборника oapdodgers: Personnel. 1 Prague. Outside от шотландския писател Браян Стюарт

Публикувана на: 18.04.2017
  Издателство „Парадигма” Ви кани в литературен клуб „Перото” на представянето на сборника Soapdodgers: Personnel. 1 Prague. Outside от шотландския писател Браян Стюарт (Brаyan Stewart). Дата: 25 април 2017 г. Начален час: 18,00 ч. 
За представянето е осигурен преводач.
Сборникът включва кратки разкази и една новела за шотландския характер като го разглежда през погледа на края на 20. век.


 Сборникът включва кратки разкази и една новела за шотландския характер като го разглежда през погледа на края на 20. век.
Персонажите са изображения на различни аспекти на човешкото състояние, но и на шотландската нация. Главните герои варират от успели емигранти до отчаяни хора. Разказите макар да са фокусирани върху шотландското нещастие, са изпълнени с чувство за хумор и сарказъм.
Новелата „1 Prague. Outside” настанява шотландския главен герой в чешката столица през 90-те години на миналия век сред група от чуждестранни, предимно английски, работници емигранти. Всички с изключение на главния герой, който не може да преодолее екзистенциалната си тревога, се наслаждават на живота в процъфтяваща Прага.