Сто часа с Фидел

автор: Игнасио Рамоне
заглавие: Сто часа с Фидел
Подзаглавие: Разговори с Игнасио Рамоне
година: 2010
ISBN: 978-954-92119-2-4
Издател: МОНД дипломатик
цена: 25 лв.
Транспортните разходи са за сметка на клиента Игнасио Рамоне е социолог и теоретик на културата, един от най-престижните гласове на прогресивната интелектуална общественост в Европа, изявен радетел на световното движение за борба срещу неолибералната глобализация, автор на много статии и трудове за социалното общуване и международната политика. В настоящата книга той успява да открие ключа към Кубинската революция чрез човешката и политическата биография на революционера Фидел Кастро.
Какво е детството му? Къде и как става бунтовник? Какви са били връзките му с Че Гевара? Бил ли е светът на ръба на атомна война по време на кризата с ракетите през 1962 г? Колко пъти са се опитвали да го убият? Какво впечатление му е направил папа Йоан-Павел II, посетил Куба през 1998 г? Какво мисли за неолибералната глобализация? Какво се случва в Куба след разпадането на социалистическата система? Има ли корупция в Куба? Неотменим ли е кубинският социализъм? Какво ще стане след Фидел Кастро?
Повече от сто часа разговори с един от най-проницателните и дългогодишни политици на нашето време изграждат строен разказ за миналото, настоящето и бъдещето на Кубинската революция. Спомените и разсъжденията на Фидел представляват дълбок анализ и уникално свидетелство за ключови събития от най-новата история на света.